torsdag 29 januari 2009

IDAG ÄR VI 2 VECKOR GAMLA!

Oj, vad tiden går fort! NU kan Farmor Lena och Farfar Lars samt Pappa Omar vara stolta... valparna har sagt GODMORGON TILL VÄRDEN med att öppna sina ögon samt fått spring i bena. Jösses, vad det går fort i mellanåt, speciellt, när mjölkfabriken öppnas...!

Vissa nätter sover dom helt lugna utan att vakna en enda gång och då tror man att det är nåt konstigt på gång men det är ju bara att erkänna att, "dom sover för att dom är nöjda och mätta". På morgon blir det ett härligt liv, när dom upptäcker att vi har kommit dit, för att hälsa på dom. Nosarna går igång riktigt ordentligt och dom börjar söka kontakt. Svansarna går som bara den. Igår var det första maktkampen i valplådan med två av valparna och en tredje drog för fullt på fällen. Alltså, kamplusten börjar tidigt.

Nira har skött valparna utmärkt, dom är rena och torra samt växer bra, så mjölk har hon en hel del. Dom har fått kraftiga skallar och benstomme. Vissa av valparna går redan nu med svansen högt upp i luften och visar att "här kommer jag". Spännande att ser slutresultatet. Senare idag så kommer vi att tar lite nya bilder på valparna så ni får kika in på kvällen. Sedan försöker jag att översätta presentationen om Omar på Finska. Det är många tingade valpar redan. Kanoon kul.

Våran övriga hundarna är väldigt nufikna på valparna och då och då går och hälsa på dom, fast Nira är där. Men visar hon tänderna, så går dom. Våran unghane är ju speciellt välkommen dit och han kan sova ihop med valparna när mamman är ute och hon säger inget när hon kommer in , utan bara kollar av alla valparna och sedan börjar dia dom. Då går han därifrån. Rätt så häftigt. Man sitter mycket i köket och bara studerar dessa små liv och deras sätt att agera och man ser att oftaste så ligger dom på var sitt hörn och bara en liten del sover ihop. Nu börjar man också ser skillnaden mellan olika individer. Det är speciellt två Crizly-björnar, som man kollar extra noga och två andra mörka hanar, så att dom ska hamna på rätt plats.

Nu ska jag ut med unghundarna och bilder ska ni får se lite senare på dagen.

Ha det så gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppas ni tycker om bilderna!