måndag 14 september 2009

SKOGEN IGÅR ... METSÄSSÄ EILEN!

Igår startade vi Cairo på ljudet i patrullstigen. Konstigt nog så kom han ihåg detta fast vi inte har gjort skogsarbete på honom mer än en gång tidigare när han var 10 veckor. Men han var grym. Bubblis låg som figurant för honom i skogen och jag körde patrullstigen med Cairo. Jag startade vanligt och direkt blev han vaksam och försökte ta med vinden men hon låg på en sån plats så vinden kunde inte utnyttjas. Vi svängde in på överenskommen plats och tog fastbevakning där. Precis när man startade figgen så tog han henne. Vilka krafter han fick! Han fick jobba lite och sedan kom "HUND KOMMER" ropet och tusen fart framåt för honom. Han sprang rätt på figgen och fick leka med kamptrasan där och sedan ropade jag tillbaka. Detta gjorde vi två gånger i första varvet.

Andra varvet visste han redan vad som skulle hända och var riktigt ordentligt tänt. Bubblis krypte långt inne i skogen och PANG, där tog han henne igen och så belöning...springa till figgen! Vad han var stolt!

Där i mellan så körde vi även Jari som var riktigt grym med sitt arbete likaså som Qwerro. DET ÄR ROLIGT ATT JOBBA MED HUNDAR SOM HAR SÅN ARBETSVILJA OCH INTENSITET.

Alla hundarna fick tre patrullstigar med ljud och alla lyckades riktigt bra. Härligt!

Cairos tredje övning fick han gå med Bubblis och jag lovar att denna lilla GOSSEN är en liten guldgruva i detta arbetet. Han är snabb och det finns inget hinder i hans väg som skulle kunna stoppa hans väg till figgen. Även på tillbaka vägen så slet han sig tillbaka till figgen för att figgen hade hans leksak. Så enorma krafter har han. Bubblis lyste som solen själv efteråt.

Jag tycker att vi lyckades kanoon med figurantarbetet igår och fick resultat därefter. Det ska bli skoj och utmanande att köra dessa två hundar till hemvärnet med var sin intensitet i arbetet och samarbetet med figgen är ju bara nåt helt otroligt. Jätte skoj!

bilder: http://www.qwerro.se/Nira/traning/bevakning14sept/

---------------

Eilen aloitimme Cairon metsätyöt armeijan koiraksi oikein vakavasti. Mutta olen tehnyt tämän hänelle eka kerran kun oli 10 viikon vanha ja pojalla näytti olevan hyvä muisti. Heti kun annoin startti signaalin partiointiin niin se aloitti tehdä töitä. Bubbla oli metsässä piilossa. Kun tulin määrättyyn paikkaan ja laitoin hänet paikkavartiointiin niin heti kun metsässä liikahdettiin niin se otti heti äänet sieltä ja tahtoi juosta sinne. Mutta hän sai tehdä vähän töitä ekaksi ja sitten huusin "KOIRA TULOSSA" ja Cairo täyttä vauhtia sinne ja löysi figgen sieltä ja mahtava kamppailuleikki heti. Huusin takaisin ja tehtiin uudestaan. Nyt se oli oikein hereille ja vaikka figge oli paljon kauempana tällä kertaa ryömimässä niin koira otti sen heti ja oli tosi vaikea pitää sitä käsissä koska halut olivat kamalat päässä sinne metsään. Lopulta laskin ja se on niin kevyt kaikissa hypyissä että se oli melkein kuin olisi lentänyt sinne turbo vauhdilla. IHANA KOIRA TÄHÄN TYÖHÖN.

Siinä välissä ajoimme Jarin ja Qwerron samassa työssä ja olin tosi ylpeä kaikkien hienosta työn teosta. Kaikilla oli mahtavat työhalut ja kamppailuhalut metässä. Jari on tosi hyvä koira myös näihin töihin. Eli nyt alkaa Jarin ja Cairon koulutus. Qwerro ja Nira ovat jo valmiita.

Cairon kolmas ääni treeningin ohjasi Bubblis joka myös tulee kouluttamaan tämän koiran itsellensä ja olimme vaihtaneet paikan mutta koira otti figgen heti kun vain starttasi metsässä. ON TOSI KAMALA KOIRA, se tulee menemään pitkälle tässä töissä halujensa takia. Takaisin meno figgen luota oli tosi vaikeaa Bubblalle, koska koira tahtosi takaisin figgen luokse jolla oli hänen leikkirätti siellä ja sain katsella tosiaankin oikei ihanan matchin ja koira voitti voimillansa ja tuli takaisin metsään ja Bubbla nauroi takana juosten. Haki koiran taas uudestaan ja sitten mentiin.

Kun koirat näyttävät tämän laatuisen työhalun niin silloin menevät ohjaamiset ja oppimiset paljon helpommin. Eli nyt alkaa Cairon ja Jarin koulutukset metsä töihin ja luulen tosiaankin että saamme kaksi mahtavaa koiraa armeijalle näistä. Halut ovat mahtavat molemmilla. Qwerro ja Nira ovat jo koulutuksensa käyneet ja valmiita virkakoiria. Nämä kaksi koiraa ovat toriaankin KULLAN arvoisia koiria. Cairo on kuin salama yhtä nopea ja kevyt kaikissa liikkeissänsä ja ei kyllä löydy minkäänlaista estettä hänelle minkä yli se ei menisi kun halut ovat kovat päästä figgen luo sinne metsään. Jari on myös samanlainen.

Me onnistuttiin oikein hyvin eilen kaikkien koirien kanssa ja tuli hyvä mieli kun nähtiin yhteistyöt koirien ja figgen kanssa. Kaikilla oli yhtä hauskaa!

kuvia: http://www.qwerro.se/Nira/traning/bevakning14sept/

________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppas ni tycker om bilderna!