tisdag 3 februari 2009

BACTEROIDES NIRA esittely




Nira on kohta 5 vuotta. Hänet olen kouluttanut täällä Ruotsissa Armeijan siviilipuolustukseen FM-HUND (TJH), BH-koe, MH, UHP (kestävyyskoe 20 km ), Hampaat OK, HD-B, ED-0, selkä ja polvet terveet. Sen lisäksi on Nira suojelukoulutuksessa.
Nira on myös Uppsalan Universitetin terveys kokeissa mukana niinkuin TERVE KOIRA.
Nira on myös helppo koulutuksessa ja on hienosti ohjattava koira myöskin vaikeissa tilanteissa. Nira on myös pelastanut hengen yhdeltä kadonneelta ihmiseltä vuosi takaisin päin jossa ihmisen lämpötila oli +24 astetta C kun hän tuli sairaalaan. Hän elää ja voi hyvin. Nira oli myös pelastuksessa mukana nyt joulukuussa taas kun hän oli jo odottanut pentuja 4 viikkoa, mutta meidän harmiksi, oli ihminen kuollut kun hänet löydettiin. Nira on oikein suosittu koira täällä meidän Komppanissa.

Nira on hyvin aktiivinen koira täällä meidän Kinnekullekompaniassa www.kinnekullekompani.se, sotakoulutuksissa sotilaille sekä muille armeijassa koulutuksen alla olevia henkilöitä, on myös mukana poliisien pyytämänä ihmisten etsinnöissä siviilipalveluksen henkilöiden kanssa, jossa minä itse ohjaan häntä.
Nira jäljittää yhtä hyvin metsässä kuin pellolla (loppukoe FM-hund 1500m jälki metsässä). Hän ei koskaan koske esineisiin kun löytää vaan käy nätisti maahan esineen tai ruuan taakse.

Niralla on paljon työhalua ja se ei koskaan väsy vaan tahtoo tehdä töita. Nira on myös vahva jäljillä. Nira on myös mukana UNHCR harjoituksissa joissa hän on oikein suosittu vaikeitten töitten takia, kuten suojelutyö sisätiloissa ihmisjoukon keskellä, etsintä autoista, kuorma-autoista, laukuista sekä meillä on monta kertaa siellä ihmisiä 46 eri maasta ja monet nistä pelkäävät koiria ja muutamille kulttuurille on koirat likaisia eläimiä, ja näinä kertoina pitää koiran pystyä hallitsemaan hermosa oikein hyvin ja sen osuuden tekee Nira 100 %;sti. Nira on ollut jo 3 vuotta mukana näissä harjoituksissa jne. Nira on vilkas ja iloinen koira mistä monet ihmiset pitävät.

Nira sai tällä kertaa 8 urosta ja 3 narttua. Koko synnytyksen hän hoiti itse, ja ei tarvinnut meidän apua. Pennut hän on hoitanut mahtavan hienosti koko ajan.

Kiitos Riitta että olen saanut tämän ihanan koiran tänne Ruotsiin.

Jos tahdotte enemmän tietoa Nirasta, niin voitte soitta tai kirjoittaa minulle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hoppas ni tycker om bilderna!